top of page
  • PR

Album release announced (dutch)

Nieuw album Catching Currents verschijnt 30 Oktober bij V2 Records.

“Wanneer alle stromingen ineens een andere richting op blijken te gaan dan jij, kun je stug je eigen doel blijven najagen of je besluit om de thermiekwind te vangen en je te laten meevoeren naar het onbekende...” Dat laatste is precies wat Fridolijn heeft gedaan. In de tussentijd schreef ze liedjes over haar ervaringen die hebben geresulteerd in het album Catching Currents dat op 30 oktober uitkomt bij V2Records. Een filmisch album dat de grenzen tussen dromerige folk, electronica, jazz, singer/songwriter en broken beats doet vervagen en laat samensmelten in pakkende songs. Op dinsdag 27 oktober presenteert Fridolijn Catching Currents in Bitterzoet in Amsterdam.

In 2011 brengt Fridolijn met haar band Finn Silver het debuut Crossing the Rubicon uit. Het album wordt een succes in Nederland en Japan en optredens op toonaangevende festivals als North Sea Jazz Festival en Billboard Live Tokyo volgen. iTunes roept Finn Silver dat jaar uit tot Breakthrough Jazz Artist Rewind. Na Finn Silver maakt Fridolijn deel uit van Ladies of the Lowlands, tourt ze internationaal met de Britse jazz band Kairos 4tet en leidt ze de maandelijkse vocalsessions in de North Sea Jazzclub in Amsterdam.

Het is 2013 als Fridolijn ook zelf weer begint te schrijven. Ze raakt in contact met songwriters Danny Fisher en Dave Austin en schrijft met hen op het idyllische Britse platteland het merendeel van haar liedjes. Met een topband bestaande uit drummer Richard Spaven (José James, Flying Lotus), toetsenist Grant Windsor (Gregory Porter, José James), Danny Fisher en David Austin op akoestische gitaar en Alex Bonfanti op (synth)bas neemt ze haar nieuwe nummers op in de Aviary Studio in Londen. In Berlijn worden de vocalen opgenomen en het album met Axel Reinemer afgemixt in zijn Jazzanova Recording Studio.

bottom of page