top of page
  • PR

Catching Currents verschijnt op Record Store Day op vinyl!

[Catching Currents to be released on 12" vinyl on Record Store Day! (April 22) - for english scroll down]

Sommige artiesten grijpen je bij de eerste luisterbeurt direct bij de keel. Andere artiesten nemen een omweg. Die tasten af, zetten je even op het verkeerde been en wandelen bij de tweede of derde luisterbeurt rechtstreeks je hart binnen om zich daar langdurig te nestelen. Zangeres en liedjesschrijfster Fridolijn valt in die laatste categorie. Haar album Catching Currents, dat eind 2015 uitkwam op V2 Records, is niet onopgemerkt gebleven. Het openingsnummer Frame This groeit gestaag richting de één miljoen Spotify streams en aankomende zomer speelt Fridolijn in het Concertgebouw in Amsterdam.

Tijdens Record Store Day, op zaterdag 22 april, komt Catching Currents uit op doorzichtig vinyl. Speciaal voor al die mensen bij wie Fridolijn het hart is binnen gewandeld. Het vinyl is een uitgave van Miller Records in samenwerking met V2 Records en Fridolijn. Eric Molenaar van Miller Records: “Catching Currents is simpelweg één van de mooiste debuutalbums van Nederlandse bodem. Dit soort talent moet men koesteren. Muzikaal en tekstueel sterk in een genre wat in mijn ogen te weinig aandacht geniet in Nederland. Dit album is tijdloos en zal over twintig jaar nog steeds stevig overeind staan. Reden genoeg om deze prachtplaat, in samenwerking met Fridolijn en V2 Records, op vinyl uit te brengen.”

Om de vinyl release te vieren zal Fridolijn met Yorick van Norden en Grey Lotus op 21 en 23 april onder de noemer Miller Records Presents optreden in kleine bezetting. Op 14 juli is Fridolijn met haar band te zien in het Concertgebouw in Amsterdam.

Fridolijn is live te zien op:

 

Catching Currents to be released on 12" vinyl on Record Store Day! (April 22) The vinyl is a release of Miller Records, in collaboration with V2 Records and Fridolijn. Eric Molenaar from Miller Records days: "Catching Currents is simply one of the most beautiful debut albums from Dutch soil. We should cherish this kind of talent. Musically and lyrically strong, in a genre that, in my opinion, receives too little attention. This is a timeless album that will still be standing strong in 20 years time. Plenty of reasons to release this album on vinyl." The record is available from April 22 in dutch record stores and can now be pre ordered from Fridolijn's website. To celebrate this release Fridolijn wil perform alongside Yorick van Norden and Grey Lotus on April 21 and 23 in small acoustic setting. On July 14 Fridolijn will play with her full band at the Concertgebouw Amsterdam 21 April – Theater De Roode Bioscoop, Amsterdam <-- click for tickets

Barcode: 8717953141552

Cat #: MILLLP004

Release date: April 22 2017

180 gram audiophile vinyl

PVC protective sleeve

printed innersleeve with lyrics

200 copies on transparant vinyl exclusively for Record Store Day 2017

100 copies on black vinyl

side A:

Frame This

Sailing Blind

Whimsical

Still Waving

side B:

Hold To Me

Guards Down

Cocoon

Narcissus

bottom of page