top of page
  • PR

Persbericht: Fridolijn behaalt 1 miljoen streams op Spotify en tekent management contract in Engelan

PERSBERICHT

Fridolijn behaalt 1 miljoen streams op Spotify en tekent management contract in Engeland.

Single 'Frame This', openingstrack van Fridolijn's debuut album 'Catching Currents' (V2 Records) werd opgepikt door Spotify Frankrijk, wat het op een aantal grote playlists plaatste. De afgelopen maanden groeide het aantal speelbeurten gestaag, wat vorige week leidde tot het doorbreken van de magische grens van 1 miljoen. Zangeres Fridolijn, die haar tijd momenteel verdeelt tussen Amsterdam en Londen speelde met haar band Finn Silver eerder al op het North Sea Jazz Festival, behaalde een nummer 1 notering in Japan en tourde met o.a. Britse jazzband Kairos 4tet, gitarist Stuart McCallum (Cinematic Orchestra), drummer Richard Spaven (Jose James / Flying Lotus) en pianist Gideon van Gelder. Deze zomer is ze te zien op o.a. Injazz en in het Concertgebouw.

Haar gestaag rijzende carrière bleef niet onopgemerkt in Engeland, waar ze onlangs een contract aangeboden kreeg door management bureau BiG I Am. Haar Britse manager Mark Ede licht toe: "We zijn heel enthousiast om de muziek van deze uitzonderlijke en unieke artiest naar Engeland te halen. Fridolijn is door de pers misschien vergeleken met Joni Mitchell of Portishead, en hoewel ze duidelijk past in de generatie van Laura Mvula, Hiatus Kaiyote, Becca Stevens en Lianne LaHavas is Fridolijn vooral een zeldzaam eigen artiest, met een aansprekende en geheel eigen artistieke visie."

Haar eerste introductie aan het Engelse publiek vond afgelopen woensdagavond plaats, met een succesvol optreden op het meest toonaangevende showcasefestival van Engeland, The Great Escape. De eerste optredens in Engeland zijn reeds bevestigd. Op 23 juni geeft Fridolijn een showcase concert in Nederland, tijdens Injazz Rotterdam. Verder is ze op 14 Juli te zien in het Concertgebouw, Amsterdam, in het kader van Robeco Summernights.

Alle komende concertdata op een rij:

23 Juni - Injazz, Lantaren Venster Rotterdam - www.injazz.nl

14 Juli - Robeco Summer Nights, Concertgebouw Amsterdam

16 Juli - The Harrison, London GB

29 Juli - Kingkerswell Church, Devon GB 2 Aug - Sun & Moon Festival, East Sussex GB 17 Sept - Henry Tudor House, Shrewsbury GB

===== NOOT VOOR DE REDACTIE: High-res foto's kunt u hier downloaden: http://bit.ly/Fridolijn-hi-res-photos

Voor interviews met Fridolijn, RTV gastoptredens en perskaarten voor een van de concerten, neem s.v.p. per omgaande contact op met Sabina Vissers: 06-14433607 / sabina@musiqmama.com.

bottom of page