top of page

VOCAL COACHING

FRIDOLIJN

Frido zw wit.jpg

Mijn naam is Fridolijn. Ik ben zangeres, songwriter en vocal coach! Ik treed op op podia en festivals als het North Sea Jazz festival, het Concertgebouw, Paradiso, Billboard Live Tokyo, en the Tabernacle Londen. Ik bracht meerdere albums en EP's uit. Als songwriter schrijf ik naast mijn eigen muziek ook voor internationale DJ's.

Als vocal coach heb ik ruim 10 jaar ervaring. Ik gaf les aan The Amsterdam Vocal Company, aan de DSOPM (vooropleiding Conservatorium Amsterdam Pop), ik heb ervaring met auditie begeleiding voor o.a. het conservatorium. Ik coach professionals, maar vind het ook heel leuk om enthousiaste hobby zangers en jonge talenten op weg te helpen!

Op deze site vind je mijn visie, praktische info, tarieven, en ervaringen van studenten.  Aarzel niet om zelf een (kennismakings)les aan te vragen of  bij vragen een bericht te sturen! Contact info vind je onderaan deze pagina.

VISIE

 

Als vocal coach heb ik als doel dat jij je stem zo vrij mogelijk, en vol vertrouwen leert gebruiken!

In mijn lessen duiken we in stemtechniek en songoverdracht. Samen onderzoeken we wat jouw stem allemaal in huis heeft. We werken samen aan het opbouwen en uitbreiden van een rijk palet aan klankkleuren en stemtechnieken. Je leert hoe je deze het beste toepast en hoe je ze goed onderbouwt met een gezonde stemtechniek.

Ik vind het belangrijk dat je dit goed leert toepassen, dus verwacht een hands-on les waarbij je volop de kans krijgt om te zingen!

Het doel is om je stem zo vrij mogelijk te kunnen en durven gebruiken. Hiervoor dien je je eigen stem goed te kennen. Hoe beter je je eigen stem echt leert kennen, hoe groter het vertrouwen in je eigen stem groeit en hoe vrijer je kan zingen, en hoe beter je jouw verhaal kan vertellen.

WAAR & WANNEER

Ik geef les op maandag in gebouw T85, Tugelaweg 85 in Amsterdam.

Lessen worden gepland in de middag of avond. 

Het gebouw is goed te bereiken met het OV

en ligt op 5 minuten fietsen van station Amstel.

Helaas niet rolstoel toegankelijk.

Nicky Elisabeth

Nicky Elisabeth 
DJ/Producer

"Als volwassene aan zangles beginnen is best spannend. We weten allemaal dat jezelf op deze manier blootgeven ontzettend kwetsbaar is, zeker als je nog niet zo goed bent.

De eerste keer dat ik langskwam had ik stemschade en nul techniek.  

In de afgelopen twee jaar heeft Fridolijn me van: niet eens voor 1 persoon durven te zingen, naar een podium geholpen waar ik voor 1000 man heb gezongen. Zonder haar zou nooit op deze manier m’n dromen achterna hebben kunnen gaan. ​Oneindig geduld, positiviteit, technische kennis en support. Dat is Fridolijn." 

Marijn v/d Meer
Leadzanger Haevn

"Fridolijn heeft met bruikbare tips en goede oefeningen mijn zang naar een hoger niveau getild. Bij optredens, repetities en opnamesessies gebruik ik nog iedere keer haar ademsteun- en houdingstechnieken. Ik ontdekte dat ik veel meer uit mijn stem kan halen qua bereik en uithoudingsvermogen.

 

Omdat Fridolijn zelf vaak op een podium staat, weet ze als geen ander hoe het voelt om voor een groep te performen. Daarnaast is Fridolijn iemand waar je je meteen op je gemak voelt. Iets wat enorm belangrijk is bij zoiets delicaats als zang."

4392cce722613c8e562b23a2b956a98d.jpg
16cc5d_97d179fdcd0343eebabf23a7d6baf28c~mv2_edited.jpg

Suus Luyken
auditie begeleiding conservatorium

"De lessen bij Fridolijn vond ik vanaf moment één al ontzettend comfortabel en fijn. Je leert echt wat jij wil leren door haar hele duidelijke zangtechnische benadering en haar enorme hoeveelheid geduld.

 

Fridolijns lessen zijn de beste zanglessen die ik heb gehad, en hebben me onwijs geholpen. Dankzij deze lessen ben ik aangenomen op de rockacademie in Tilburg!" 

TARIEVEN

2024 

EENMALIGE WORKSHOP

Een deepdive in jouw stemtechniek en hoe deze te verbeteren. Met oefeningen voor thuis om zelf verder te kunnen.  1 op 1, of  met zijn twee . Dat laatste is iets voordeliger, en je kan van elkaar leren.

 • workshop 1 op 1:  60 minuten - 57,50 euro

 • workshop 2 personen: 60 minuten - 35 euro p.p.

 • workshop 3 of meer personen: 60 minuten - 30 euro p.p.

VAST OP ZANGLES

Op regelmatige basis je stem trainen, gaandeweg steeds nieuwe technieken leren en plezier vinden in vrij zingen. Lessen duren 60 minuten. 

Individueel:

 • Losse les: 57,50 euro

 • 5 lessenkaart: 275,00 euro (55 per les)– 4 maanden geldig

 • 10 lessen kaart: 535 euro (53,50 per les) – 7 maanden geldig

groepsles met 2 of meer personen:

 • Losse les: 35 euro p.p.

 • 5 lessenkaart: 162,50 euro (32,50 per les p.p.) – 4 maanden geldig

 Voor kinderen onder de 16 jaar: 30 minuten

 • 1 (kennismkakings)les: 30 euro 

 • 5 lessen kaart: 145 euro – 5 maanden geldig

 • 10 lessen kaart: 280 euro – 10 maanden geldig 

 

De genoemde prijzen zijn ex BTW.  Het BTW tarief voor personen boven de 21 jaar is 21%.  Onder de 21 jaar zijn lessen BTW vrij.​ Betaling kan in overleg in delen.

Kunstenaar op het podium

CONTACT

Kom je graag een (kennismaking)les volgen? 

Vul dan je gegevens in, dan neem ik contact met je op.

Vragen? mail me op mail@fridolijn.com of dm op insta!

 • Instagram
moi.jpg
Lessen aanvragen

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk bericht!

bottom of page